Ak nemáte radi dážď, po vypočutí novej skladby od ROuMY si ho predsa len zamilujete

Po letnom singli s názvom Bez teba, ktorý bol plný slnka a dovolenkovej atmosféry ROuMY predstavuje svoju ďalšiu skladbu z debutového albumu Čierno-biely svet. Skladba Za oknom určite spríjemní nasledujúce upršané dni. Ak nemáte radi dážď, po vypočutí tejto skladby si ho predsa len zamilujete!

Presne si pamätám ako skladba vznikla, pozerala som von oknom a kvapky dažďa rozrážali pokojnú hladinu bazéna. Ten pohľad ma natoľko zhypnotizoval, až mi to nedalo a musela som napísať skladbu.

Opisuje dvadsaťjeden ročná slovenská speváčka ako pieseň vznikla. Možno samotné „zhypnotizovanie“, ako sama tvrdí má na svedomí fakt, že pieseň Za oknom je hudobné spracovanie dažďa. Pripomína dážď svojimi zvukmi, harmóniou i spevom samotnej speváčky.

Skladba bola pôvodne v gitarovej verzii, vždy skladám s gitarou. Pod konečnú verziu skladby sa podpísali producenti Zoli Tóth a Jimi Cimbala. Moje zadanie bolo jasné – keď človek zavrie oči, musí počuť dážď. Chcela som niečo ako Let čmeliaka, pri ktorom keď sa človek započúva do skladby, naozaj ho počuje lietať.

Samotné video pôsobí veľmi domácky a obyčajne, čo bolo zámerom autorky:

Vedela som, že budeme musieť natáčať, keď bude pršať. A keďže sa poznám a viem, že vtedy mám tendenciu zlenivieť, presne ako spievam v skladbe, rozhodla som sa natáčať doma, nech umocním lenivú, domácu atmosféru.

ROuMY nám prezradila, aj akého herca si vybrala do klipu a prečo sa bála, že sa nedostaví na natáčanie:

Do hlavnej úlohy som obsadila môjho kocúra Miša, ktorý sa ale veľmi rád túla. Našťastie na natáčanie sa dostavil a niekde sa nezabudol, takže aj milovníci zvierat sa môžu na konci videa zoznámiť s mojím fotogenickým kocúrom,“ smeje sa autorka ROuMY. „Už neprezradím o skladbe ani slovo, lebo lepšie je stokrát ju počuť ako raz o nej čítať.

Autor: Roumy music team

Zdieľať:
COPYRIGHT roumy.sk © 2017