Debutový album speváčky ROuMY oficiálne „dokrstili“ Peter Cmorik a Kristína Slováková!

Debutový album Čierno-biely svet speváčky ROuMY bol priamo na Dunaji oficiálne „dokrstený“ ohňom, na lodi Gracia. Krstnými rodičmi sa stali spevák Peter Cmorik a ohnivá žena Kristína Slováková.

 

Speváčka Romana Hlobeňová, známa pod umeleckým menom ROuMY, pôvodne nemala v pláne svoj album krstiť.

„Môj album Čierno-biely svet však toto moje rozhodnutie úplne bojkotoval, a nie pekným spôsobom. Pokrstil sa totiž nešťastnou náhodou úplne sám – ohňom. V lete často jazdíme s rodinou po Slovensku s karavanom. A jednej peknej noci, počas cesty domov, som sa cítila ako v akčnom filme. V Ružomberku nás predbehla partia mladých ľudí. Kričali z auta, že nám horí karavan! Najskôr sme si mysleli, že to je žart, ale bohužiaľ to bola pravda. Všetko zhorelo do tla! Aj moja obľúbená gitara, na ktorej som zložila všetky piesne a tiež zopár mojich CD-čiek. Zachraňovali sme nášho štvornohého miláčika a nebolo mi veru všetko jedno. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Samozrejme som sa bála. S odstupom času to beriem tak trochu s humorom. Preto som sa rozhodla svoj album z recesie symbolicky oficiálne dokrstiť práve ohňom,“ keďže sa podľa speváčkiných slov album už v podstate pokrstil sám pri spomínanom požiari.

Následne za asistencie ohnivej ženy Kristíny Slovákovej zapálil krstný otec Peter Cmorik divokým plameňom album, ktorý držala ROuMY vo svojich dlaniach. CD na niekoľkokrát vzbĺklo ohňom z horiacich faklí. Posledný úkon patril krstnej mame Kristíne Slovákovej, ktorá je zároveň manažérkou Botela Gracia. Všetkých tak trochu šokovala -obe horiace fakle zahasila v ústach! V jej podaní nasledovala aj úžasná ohňová šou, na ktorú sa len tak ľahko nezabudne. Podobne ako na celý večer, na ktorom vystúpili okrem ROuMY aj Robo Šimko & Massriot, Andrea Sulovská, Alan Murin a Natália Galisová. „Všetkým týmto ľuďom by som sa rada poďakovala za ich čas a energiu, ktorú tomuto večeru venovali. Špeciálne ďakujem Mattovi, ktorý celý večer zorganizoval. A samozrejme mojim producentom a úžasným krstným rodičom.“

Spevák Peter Cmorik, krstný otec albumu, sa počas krstu vyjadril: „Ja sa veľmi teším vždy, keď vzniká slovenská hudba, či už po slovensky alebo po anglicky. Teším sa, keď vznikajú autorské veci. Teším sa, že sú ľudia, ktorí si vedia písať texty , vedia písať hudbu a chcú sa tým prezentovať.“

Krst debutového albumu zanechá v každom hudobníkovi hlboké emócie, o ktoré sa s nami ROuMY podelila. „Je to skvelý pocit. Myslím, že sa slovami ani nedá opísať. Áno, mala som radosť, keď sme CD nahrali, keď mi prišlo z lisovne, ale dnešný večer bol úplne iný. Akoby som sa zastavila a konečne si uvedomila, že som to dokázala! Zrazu mi celá tá skladačka dávala zmysel. Uvedomila som si, že život je plný kontrastov, presne ako na mojom albume. Čierna – biela, oheň – voda… Aj takýto nepríjemný zážitok s horiacim karavanom ma dokázal inšpirovať k uskutočneniu nezabudnuteľného večera,“ dodala na záver autorka už pokrsteného albumu Čierno-biely svet, ROuMY.

 

Autor: Roumy music team

Zdieľať:
COPYRIGHT roumy.sk © 2017