Nová Peha sa prvý raz predstavila naživo

Myslia to vážne. Kvarteto členov Pehy s novou posilou za mikrofónom vydalo nový singel a chystá sa opäť aktívne zapojiť do koncertného života. Prvú ochutnávku mala Peha v Prešove a Korzár bol pri tom.

 

V prešovskom City Clube u Táslerovcov mala obnovenú premiéru kapela Peha. Prvý raz sa na verejnosti predstavila s novou akvizíciou Romanou Hlobeňovou. Mladá speváčka zo stredného Slovenska nahradila Katarínu Knechtovú. Ako kapela dokázala naživo, ide o naozaj plnohodnotnú náhradu.

Premiérový koncert či skôr verejná skúška sa vydarila. Na novú Pehu sú fanúšikovia zvedaví už tri roky. „Až tak iné to nebude, lebo gro kapely ostalo. Nové skladby, ktoré vznikajú, sú aj na Romane, čiže to je ten nový element, ktorý by mal zapadnúť do toho starého osvedčeného modelu kapely,“ povedal Kajo Sivák.

Nová speváčka Roumy sa stala plnohodnotnou členkou kapely. Tá jej dáva priestor a teší sa zo znovuzrodenia. „To musí byť, to je základ. Je to človek na svojom mieste,“ povedal bubeník Martin Migaš na margo toho, že starí hudobníci počúvajú mladú kolegyňu a dodal: „Jediné, čo sa mení, je nový vokál a snažíme sa omladiť tú hudbu, zvaliť ju na tú energickejšiu stranu. Nebudeme sa biť s Romanou a tlačiť do toho sample a elektroniku, keď to veľmi nemá rada.“

Mnoho kapiel vymenilo lídra a uspelo aj s novým, Peha verí, že sa jej to tiež podarí. „Začíname od nuly,“ priznávajú muzikanti, no veria, že sa im novou tvorbou podarí ľudí presvedčiť.

„Som rada, že som sa dostala do tejto kapely. Vidím to trochu inak ako chalani, oni to berú, že začínajú od nuly, pre mňa je to všetko úplne neuveriteľné,“ reagovala Romana Hlobeňová.

Autor : Michal Frank

Zdieľať:
COPYRIGHT roumy.sk © 2017