Peha skúša šťastie Mincou

Peha je späť! Po prešovskej kapele sa po odchode jej speváčky akoby zľahla zem. Už to však neplatí. Novú krv do žíl vliala Pehe len šestnásťročná speváčka Romana Hlobeňová. Stihla už naspievať prvý singel Minca, ktorý sa práve dostáva do éteru.

Po odchode Katky Knechtovej sa jej štyria kolegovia z kapely pustili do pátrania po vhodnej nástupkyni. Neúspešne.

Nečakaný výsledok sa dostavil až po troch rokoch intenzívneho hľadania. Ako sme už v lete v Korzári informovali, novou speváčkou je Romana „Roumy“ Hlobeňová z Bánoviec nad Bebravou.

Našli ku na Košickom zlatom poklade

Ako sa teda dostala do kapely? „Kapela sa dostala ku mne. Kajo počúval rádio, počul ma na Košickom zlatom poklade, kde som spievala vo finále, vyhľadal ma na internete a poslal mi správu, či by som to neskúsila. Vtedy som tomu neverila, najprv som si myslela, že si zo mňa niekto vystrelil, tak som si hneď vyhľadala, či je v Pehe naozaj nejaký Karol Sivák,“ povedala nám nová akvizícia Pehy.

Iróniou osudu je, že prvú pieseň, akú kedy Romana spievala v niektorej z pesničkových súťaží, bol hit Pehy Za tebou. Kým pre skupinu je to jedna z najnovších vecí z posledného albumu, speváčka mala vtedy desať rokov.

Zúfalo hľadaná speváčka

Než štyria spoluhráči Romanu vybrali, vyskúšali asi stovku speváčok. Polovicu z nich dokonca cez konkurz, ktorý robili s jedným rádiom.

„Snažili sme sa ich vyselektovať, napokon to vyšlo tak, že nikto nám nepadol do nôty. Od tohto momentu som začal sliediť po internete a sledovať kadejaké súťaže,“ opísal situáciu Kajo Sivák a bubeník Martin Migaš jeho slová potvrdil: „Kajo pol roka sliedil po internete. Sledoval videá, hľadal speváčku, preposlal milión linkov…“

O tom, že situácia bola pomaly zúfalá, svedčí aj fakt, že Peha zvažovala, že by sa mikrofónu chopil Marek Belanský, ktorý kedysi dávno spieval. „Padol aj taký návrh, ale veľmi rýchlo sme to zrušili,“ prezradil Belo.

Došli im mince

Chlapci sú z novej speváčky nadšení. „Romana doniesla do kapely život,“ vyjadril sa „starešina“ Pehy Juraj Ondko.

Martin Migaš zašiel ešte ďalej: „Fasa je to, že nás to zase baví. Došiel človek, ktorý patrí na to miesto. Zas nás to baví, kapela šľape, skladba nádherne plynie. Je tam výmena energií, to je úplne základná vec.“

Nadšení sú aj z nového singlu Minca, ktorého text je viac než symbolický. Aj Peha pri hľadaní speváčky takpovediac hádzala mincou a skúšala šťastie.

„Postupne došli v pravom slova zmysle mince všetkým a mali sme doslova jednu z posledných možností vrátiť sa naspäť. Ten text úplne sedí, každý je s ním stotožnený,“ prezradil M. Migaš.
Minca bola od začiatku adeptom č. 1 na singel, aj preto, že svižná, pozitívna pieseň.

Autor: Michal Frank

Zdieľať:
COPYRIGHT roumy.sk © 2017