Peha zverejnila ukážku z nového singla Minca

Prešovská skupina Peha je späť. Za mikrofón sa postavila nová tvár – mladá speváčka Romana Hlobeňová, ktorá tak vyplnila voľné miesto po Kataríne Knechtovej. Posledné mesiace bola vynovená skupina zatvorená v štúdiu a pracovala na koncertnom programe a nových piesňach. Ukážku z aktuálneho singla Minca hudobníci v týchto dňoch uverejnili na internete.

Po tom, ako si kapela dala v roku 2009 pauzu, pracoval gitarista skupiny Kajo Sivák na nových pesničkách. Mal pripravených asi päť skladieb. Od začiatku hudobníci vedeli, že práve Minca bude prvým singlom s novou speváčkou.

„Je to svižná skladba. Chceli sme opäť niečo pozitívne,“ spomína na výber bubeník Martin Migaš. Singel Minca je totiž pre Pehu symbolický v zmysle nového začiatku.
Kapela Peha od deväťdesiatych rokov spolupracuje predovšetkým s textárom Vladom Krauszom. „Minca ako téma novej skladby bola na začiatku vecou inštinktu,“ hovorí bubeník, ktorý vtedy zo štúdia zavolal textárovi. „Poprosil som Vlada o text na tému minca verzus vzťah. Opísal som mu našu predstavu. Dievča si hádže mincou, trhá lupene kvetov a odpočítava ‚Má ma rád, nemá ma rád‘. Alebo tú mincu hodí do fontány. S trochou irónie by to nemuselo byť zlé, nie?“ približuje Martin ich rozhovor.

Autor: Edo Kopček

Zdieľať:
COPYRIGHT roumy.sk © 2017