Uspela nová speváčka Pehy pred fanúšikmi?

Skupina Peha predstavila pred týždňom prvýkrát naživo novú speváčku Romanu Hlobeňovú, ktorá si tak prešla „krst ohňom“. Cez víkend sa postavila pred domáce prešovské publikum, v ktorom boli stovky fanúšikov starej Pehy a množstvo hudobníkov. Všetci boli zvedaví, či len sedemnásťročná speváčka uspeje.

Peha naposledy v Prešove koncertovala v roku 2008. „Konečne sa nám po dlhej dobe podarilo zahrať v Prešove dobrý koncert. Sme spokojní. Dnešný festival je výtvor spriatelených skupín a veľmi radi sme sa tohto celého zúčastnili. Je skvelé, že títo ľudia s nami držia.“ Povedal po koncerte gitarista Karol Sivák.

V kapele vládla po koncerte veľmi dobrá nálada, ktorú si so sebou hudobníci vzali aj do zákulisia. „Dnes to bolo úžasné. Normálne, že masaker. Vôbec sme sa neplietli, nastupovali sme vždy tam, kde sme mali,“ hodnotil vystúpenie bubeník Martin Migaš. „Jedna sloha išla predsa len skôr, ale vieme to zamaskovať,“ podpichol speváčku Romanu.

Domáci „koncertný comeback“ skupiny Peha sa uskutočnil na akcii s názvom DrinkIn Fest, na ktorom sa stretlo šesť spriatelených prešovských kapiel – Komajota, Peha, Chiki Liki Tu-a, Sunlips, Papyllon a Mloci. Publikum, ktoré tvorili štyri stovky fanúšikov, pri prvej pesničke novú Pehu doslova skúmalo. Speváčka sa však nenechala vyviesť z miery a pri ďalšej pesničke svojou energiou dostala všetkých do varu.

„Spievalo sa mi vážne dobre a to je asi všetko, čo k tomu môžem povedať. Užila som si celý koncert,“ povedala Romana Hlobeňová. Dokonca za ňou prišiel fanúšik do zákulisia s veselou historkou. „Povedal mi, že si počas nášho vystúpenia spravil anketu. Deväťdesiatim piatim fanúšikom, ktorých sa opýtal, sa to páčilo. Potešilo ma to viac ako samotný koncert,“ dodala speváčka s úsmevom.

Autor: Edo Kopček

Zdieľať:
COPYRIGHT roumy.sk © 2017